Annonce:


Gode råd ved selvbyg
Her er et nogle gode råd får du går igang som selvbygger.

1) Valg af grund/område
God udsigt kan være meget attraktiv, men tænk også over faktorer som f.eks. solens vandring, indkøbsforhold, skole, transportmuligheder m.v.

2) Jordbundsforhold
Få altid lavet en jordbundsundersøgelse hvor huset skal ligge. Det er jeres garanti mod sætningsskader, forurening på grunden m.v.

3) Indretning
Huset skal være et sted I bliver glade for at bo, og skal derfor afspejle jer som familie. Det er dog stadigvæk en god idé at lytte til andres erfaringer.

4) Se økonomien efter
Få lavet et økonomisk overblik af projektet før du går igang.

5) Forsikring
Du skal altid sikre jer at der er tegnet en såkaldt all-risk forsikring. Denne dækker bl.a. brand, tyveri og hærværk m.v. under byggeperioden.

6) Bygningsreglement
Sørg for at have styr på bygningsreglementet. Der kan være meget dyrt ikke at have styr på lovgivningen. Sørg for at have en byggetilladelse hvis du laver væsentlige ændringer.

7) Undersøg lokalplanen før du går i gang
I lokalplanen beskrives de regler der gælder for det pågældende område. Der kan f.eks. være specille krav til tagets farve, husets placering på grunden og om hvor mange etager man må bygge i. Derfor er det altid godt at læse den igennem som det første, så man har alt på det rene inden man fortsætter.

8) Byggesagkyndig
Få evt. en byggesagkyndig til at se projektet igennem. En byggesagkyndig til kunne spare dig meget tid og mange penge, fordi du vil kunne undgår mange af den fejl nybeyndere laver. Der er rigtig mange entrepriser du skal have forstand på, hvis du skal klare dig uden en byggesagkyndig. Mure, tømre, gulvmand, elektriker, vvs-mand m.m.

9) Du skal have viden
Hvis du begynder på selvbyg, så skal du have byggeviden. Kast dig ikke ud i det, hvis du ikke har noget byggeviden, det kan blive en dyr erfaring.

10) Tidsplan
Sørg for at lave en tidsplan med nogle milepæle, og sørg for at overholde disse milepæle.

Kategorier på sider:

VVS Byggemarked Medbyg Netbutikker Bolig ting Hvidevare Badeværelse Selvbyg Hvad er selvbyg1111 Værktøj Ventilation Tilbud Elartikler Bygningsreglement VVS diverse Kampagnetilbud Tjekliste for byggegrunde Valg af håndværkere Fordele og ulemper Typehus Gode råd ved selvbyg Gør det selv
 
 
 Du er her: Selvbyg - Byggeri Selvbyg - - Hvad er Selvbyg en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.